AA Gent zal ook volgend seizoen de eer van ons land verdedigen op het Europese toneel. De Buffalo’s verzekerden zich afgelopen weekend immers van een ticket voor de Conference League door de Europe Play-Offs te winnen. En daar had Hugo Cuypers een aanzienlijk aandeel in.In de zoektocht naar een nieuw aanvallend speerpunt, stortte Gent zich vorige zomer op de Belgische markt. Zo werden de nodige miljoenen neergelegd om Cuypers over te nemen van KV Mechelen. En die investering rendeerde optimaal. De 26-jarige aanvaller groeide al snel uit tot een vaste sterkhouder in het elftal van coach Hein Vanhaezebrouck, niet in het minst vanwege zijn indrukwekkende werklust. Daarnaast toonde hij zich ook erg productief.

Gouden Stier

In de Jupiler Pro League was Cuypers bijvoorbeeld al goed voor 23 doelpunten, waardoor hij goed op weg is om de Gouden Stier te behalen. Over alle competities heen zit hij inmiddels aan 30 treffers. Die mooie cijfers bleven ook elders niet onopgemerkt. Volgens BILD staat de aanvaller bijvoorbeeld op de radar bij Borussia Mönchengladbach. En zijn naam zal ongetwijfeld bij nog meer clubs genoteerd staan. Toch lijkt een vertrek tijdens de komende transferperiode vooralsnog niet aan de orde.

Momenteel geen transferplannen

Hoewel de Buffalo’s allicht spelers zullen moeten verkopen om financieel slagkrachtig te blijven, laat Cuypers in gesprek met Het Nieuwsblad immers verstaan dat hij voorlopig niet aan een overgang naar een andere club denkt. “Een transfer is momenteel niet aan de orde”, aldus de spits. “Zolang er geen concrete interesse is, zit ik hier echt heel goed. Uiteraard is dit het werk van mijn makelaar, hij zal me wel op de hoogte houden.”

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *