Henricus H. werd in het gemeentehuis van Wielsbeke gearresteerd.© BELGAIMAGE

Kortrijk/Wielsbeke/Knokke-Heist/Oostende

Een 30-jarige Kortrijkzaan heeft voor de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan inbraken aan de kust. Henricus H. viseerde vooral kelders van appartementsgebouwen.

Arne Franck

Op 25 april vorig jaar vonden liefst 46 inbraken en pogingen daartoe plaats in de kelders van drie appartementsgebouwen in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien dat de dader een opvallende rode jas droeg van de Zoute Grand Prix. De politie kon Henricus H. identificeren omdat hij een taxirit naar Oostende had besteld.

De Kortrijkzaan kon op 9 mei gearresteerd worden toen hij in het gemeentehuis van Wielsbeke zijn huwelijk kwam regelen. Hij verklaarde dat hij zijn buit stockeerde bij Geert P. (59) in Oostende. Daar trof de politie heel wat gestolen juwelen, horloges, werkmateriaal en wijn aan. H. verkocht het grootste deel van de buit zelf, de rest liet hij over aan de Oostendenaar, bij wie hij was ingetrokken na een ruzie met zijn vriendin.

Enkelband

Het onderzoek linkte H. aan dertig inbraken, 158 inbraakpogingen, twee diefstallen en drie pogingen daartoe. De man, die vooral kelders van appartementsgebouwen viseerde, sloeg ook nog toe in De Panne, Brugge, Nieuwpoort, De Haan, Koksijde, Oostende en Antwerpen. Hij werd al elf keer veroordeeld voor diefstal en kreeg begin 2020 nog drie jaar cel in Veurne. Op het moment van de feiten in het huidige dossier droeg hij een enkelband.

Henricus H. werd maandag vrijgesproken voor elf feiten, waarbij vooral fietsen werden gestolen in De Panne. Geert P., die in het Veurnse dossier negen maanden voorwaardelijk kreeg, kreeg twaalf maanden celstraf met uitstel voor heling.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *