De Gouden Schoen ging in 2022 naar Simon Mignolet, die een belangrijk aandeel had in de landstitel van Club Brugge. Dit seizoen gaat de titelstrijd tussen Antwerp en Union. Racing Genk maakt nog een waterkans. Hein Vanhaezebrouck haalt superlatieven naar boven als het over Jean Butez gaat.

“Ik heb hem dit jaar bijna geen fout zien maken”, stelt de trainer van AA Gent in het programma Extra Time. “Het is ronduit indrukwekkend. Butez is met voorsprong de beste doelman in de Belgische competitie.”

“Het is de meest proactieve keeper op onze velden”, legt Hein Vanhaezebrouck uit. “Hij doet dingen die anderen niet doen en anticipeert ook steeds op de juiste manier.”

“Zoiets zie je in België bijna geen enkele andere keeper doen. Wanneer het één tegen één is, zal hij altijd zijn verdediger helpen. Zelfs Simon Mignolet doet dat niet.”

“De zaken die we genoemd hebben, zijn dingen die bij weinig mensen opvallen. Maar andere doelmannen zouden vaak gewoon blijven staan – waar Butez wél reageert – en zo een kans toelaten. Butez daarentegen doet alles op die manier heel simpel lijken en lost daar o zo veel problemen mee op voor zijn verdediging.”

“Gouden Schoen Mignolet overdreven”

Jean Butez zit dit seizoen aan 20 clean sheets. Simon Mignolet volgt met 14 stuks. Butez slikte 31 tegendoelpunten. Het laatste aantal in de Jupiler Pro League.

“Ik vond de Gouden Schoen van Mignolet eigenlijk een beetje overdreven”, merkte Hein Vanhaezebrouck nog op. “Oké op basis van de PO’s van vorig seizoen en op basis van zijn prestaties in Europa. Maar in de competitie heeft hij toch wel wat mindere momenten gekend. Terwijl Jean Butez bijna geen fout gemaakt heeft. Hij is indrukwekkend, voor mij ‘by far’ de beste keeper in onze competitie.”

Butez
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *