De ACV-militanten stonden dinsdagochtend opgesteld aan het Sint-Niklase station.© yjs

Sint-Niklaas

Met een ludieke actie op het stationsplein in Sint-Niklaas vierde vakbondsorganisatie ACV dinsdagochtend de realisatie van de verplichte fietsvergoeding. Vanaf 1 mei hebben alle werknemers uit de privésector en interimmers recht op zo’n vergoeding.

Yannick Joos

“We zijn vier jaar geleden begonnen met het streven naar zo’n verplichte fietsvergoeding”, aldus Carolien Vereecken van ACV. “Vanaf 1 mei 2023 is de verplichte fietsvergoeding een feit voor de werknemers uit de privésector en daar zijn we als vakbond bijzonder fier op. Net zoals de vaste werknemers hebben ook interimmers recht op de fietsvergoeding. Dat is heel belangrijk, want die groep wordt wel eens vergeten. Met onze campagne Magdawel? Informeren we interimmers over soortgelijke zaken waar ze nog recht op hebben.” (Lees verder onder de foto)

Door de QR-code te scannen maken deelnemers kan op een regenpak.© yjs

De lokale afdelingsmilitanten houden deze week op verschillende plaatsen in het Waasland acties: de fietssnelweg in Sint-Niklaas, fietsenstalling aan het station in Sint-Niklaas, fietsenstalling aan de carpoolparking in Melsele, fietsenstalling aan het station in Beveren, fietsenstalling aan het station in Lokeren. “We hangen flyers aan de fietsen en door de QR-code te scannen en enkele vragen te beantwoorden, maken deelnemers kans op een regenpak voor op de fiets”, besluit Carolien.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *