Waterpolo Super League

Tielt leek na de reguliere competitie een vogel voor de kat, maar zette in de play-offs de scheve situatie nog recht.© TZK Tielt

Euforie en diepe ontgoocheling lagen op de slotspeeldag van de play-offs in de Super League heel dicht bij mekaar. Door de 7-9-nederlaag van ROSC Oostende tegen Leuven en de eigen 13-10-zege tegen Eeklo verzekerde TZK Tielt zich op de valreep van een verlengd verblijf in de hoogste afdeling. De kustploeg degradeert naar tweede nationale.

Timmy Vanecke

TZK Tielt leek na het afsluiten van de reguliere competitie veroordeeld tot degradatie naar tweede, maar met twee zeges en een gelijkspel in de play-offs hesen de Tieltenaren zich nog naast grote concurrent ROSC Oostende, dat op basis van de gewonnen matchen naar tweede nationale zakt.

“We wisten dat we het niet meer in eigen hand hadden, maar door de nederlaag van Oostende tegen Leuven kregen we plots een unieke kans om het behoud af te dwingen”, aldus Tielt-keeper Tom Vancoillie. “Dat er tegen Eeklo de nodige stress bij kwam kijken, werd al snel duidelijk. We speelden veel te langzaam en kwamen 0-2 achter. Gelukkig vonden we de kracht en de mentale rust om ons terug in de match te vechten. We draaiden de knop om en knokten ons naar een verdiende 13-10-overwinning en vooral naar een verlengd verblijf in de Super League. Het zag er lange tijd niet goed uit en daarom hebben we het vizier na Nieuwjaar onmiddellijk op deze play-offs gericht. Met succes. Echt zot dat we de inhaalrace op de ploegen voor ons nog tot een goed einde hebben kunnen brengen.”

“Stranden op de eindmeet komt keihard aan”

Damien Weise, coach van degraderend Oostende

De ontgoocheling droop bij ROSC Oostende na de nederlaag tegen Leuven van de gezichten. “We hebben gefaald, zo simpel is het”, zuchtte coach Damien Weise. “We eindigden het seizoen op een historisch mooie zevende plaats, maar in de play-offs geven we alles nog uit handen. Dat is echt bijzonder zuur. We wisten dat de match tegen Leuven van cruciaal belang was, maar kwamen toch snel 0-3 achter. We vochten ons weliswaar terug in de match, maar in de slotfase lieten we na om de zaak af te maken en dan krijg je onvermijdelijk het deksel op de neus. We konden in de play-offs onze vorm van de reguliere competitie niet meer halen en dan moet je de hand in eigen boezem steken. We zijn gestrand op de eindmeet en dat komt keihard aan.”

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *