Bij KRC Genk lijken ze de titel stilaan te mogen vergeten, maar desondanks mogen de Limburgers terugblikken op een zeer knap seizoen. Ze stonden bijna het hele seizoen aan de leiding en dat net nadat ze in de zomer juist een pak sterkhouders verloren. Om op dat elan verder te gaan, maken ze in de Cegeka Arena druk werk van de toekomst.


De voorbije maanden ging Genk heel wat jonge talenten wegplukken bij de concurrentie en het is duidelijk nog niet klaar. Dinsdagavond was al bekend geraakt dat ze Aaron Murenzi zouden weghalen bij Anderlecht en een dag later hebben ze diens komst ook officieel gecommuniceerd. Met een belangrijke rol voor… Mike Trésor.

“Aaron Murenzie tekent op zijn 15de verjaardag zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Murenzie, het jongere neefje van onze recordman Mike Trésor, komt over van de jeugdopleiding van Anderlecht”, laat Genk immers weten. “De Belgische jeugdinternational is een rechtsvoetige flankaanvaller en blinkt vooral uit door zijn snelheid en uitzonderlijke technische vaardigheden. De hele Genkse familie wenst Aaron alle succes toe in zijn verdere ontwikkeling en verloop van zijn carrière.”

Familiebanden

Genk hoopt ongetwijfeld dat Murenzie in de voetsporen van zijn neef zal kunnen treden. Trésor vestigde dit seizoen immers een nieuw assistrecord in de Jupiler Pro League met 23 beslissende passes. Net als Murenzie kreeg ook hij overigens het grootste deel van zijn opleiding bij Anderlecht, maar hij brak er nooit door. Via Willem II belandde hij uiteindelijk in Genk.

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *