KRC Genk verloor zondag met 3-0 van Union SG. De troepen van Wouter Vrancken lijken zo helemaal uit de titelstrijd te zitten.

Zoals de kaarten er nu voor liggen zullen Royal Antwerp FC en Union SG onder elkaar uitmaken wie de titel pakt in de Jupiler Pro League. De nederlaag van KRC Genk op Union SG is wellicht de definitieve doodsteek.

“Voorin zag ik bij Genk veel te weinig balvastheid, waardoor de druk op middenveld en verdediging kwam te liggen. Er werden veel kleine foutjes gemaakt. Ook op stilstaande fases toonde Union zich een klasse sterker”, zegt analist Marc Hendrikx aan Het Belang van Limburg.

De timing kon niet slechter komen voor de Limburgers. “Deze nederlaag lijkt een dodelijk moment in het kader van de titelstrijd. Dit nog goedmaken wordt aartsmoeilijk, ook al speelt Genk nog thuis tegen Union en Antwerp.”

Mentaal een fikse opdoffer en die te boven komen wordt moeilijk. “Het lag zeker niet aan de goede wil bij de mannen van Wouter Vrancken, daar was opnieuw niets mis mee. Vrancken zal heel wat oplapwerk hebben de volgende dagen. Zijn spelers beseffen ook wel dat ze niet hadden mogen verliezen na de zege van Antwerp tegen Club.”

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *