De werken aan het Rode Kruisplein zitten in een nieuwe fase. Hiervoor werd de werfzone groter. Als alles vlot verloopt, geniet je in 2025 van een drankje op het plein.

Ontmoeten en kwaliteitsvol wonen

Het Rode Kruisplein wordt het hart van Keerdok en zal er in de toekomst helemaal anders uitzien. Van autoparking naar autovrij plein met bomen en centraal een groene zone. Het wordt er aangenaam vertoeven met aan de kant van het Keerdok een meer industrieel uitzicht als knipoog naar het verleden. Aan de oever van de Afleidingsdijle is er dan weer volop groen met spelelementen.
Aan de zijde van de vesten komen een 50-tal woningen met op het gelijkvloers ruimte voor horeca en kantoren. Ondergronds komt een bewonersparking en parkeerplaatsen voor het Van der Valk Hotel.

Grotere werfzone

Maar eerst zijn er nog werken nodig. Om de werken goed uit te voeren, werd de werfzone groter. Dat betekent dat je niet meer rond het plein kan.

  • Fietsers volgen de route langs het water.
  • Bezoekers parkeren in Parking Keerdok en gaan te voet richting t’Ile Malines, hotel, handelszaken Rode Kruisplein en stadscentrum.
  • Leveranciers laden en lossen in speciale zones.
  • Taxi’s en personen met een beperking kunnen tot vlak aan het hotel parkeren.


We bouwen elke dag dag aan het Mechelen van morgen. Benieuwd naar nog meer projecten? Check mechelen.be/stadsvernieuwing.

 

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *