Het reisadvies voor Italië is aangescherpt vanwege de overstromingen in het noorden van het land. Mensen moeten er rekening mee houden dat het water tot grote problemen leidt in het land, maar verder kunnen mensen volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gewoon nog naar het land reizen.

Door de overstromingen zijn sommige snelwegen dicht, waardoor files ontstaan, zo is op de site van het ministerie te lezen. Ook wordt gewezen op evacuaties in de provincie Forlì-Cesena en op het eiland Ischia en wordt reizigers aangeraden om de instructies van de autoriteiten op te volgen.

Het noorden van Italië kampt met hevige regenval en overstromingen. Vooral de provincies Ravenna, Forlì-Cesena, Rimini en Bologna, gelegen in de regio Emilio-Romagna, zijn zwaar getroffen. Al zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door het noodweer. Duizenden mensen zijn geëvacueerd.

Hoewel het reisadvies is aangescherpt, is heel Italië nog altijd groen gekleurd. Bij geel wordt mensen aangeraden om zich voor te bereiden op veiligheidsrisico’s en bij oranje om zo mogelijk helemaal niet te gaan. Pas bij rood worden reizen echt afgeraden. Dan kan de Nederlandse overheid waarschijnlijk niet helpen als er iets mis gaat.

Nog geen hulpvragen bij alarmcentrales van Nederlanders

Bij de alarmcentrales van SOS International, Eurocross en de ANWB hebben zich nog geen Nederlanders gemeld vanuit Italië. Woordvoerders van de organisaties zeggen dat er vooralsnog geen Nederlandse hulpvragen zijn binnengekomen op de noodnummers.

“Het is nu niet echt vakantieseizoen, maar er zullen heus Nederlanders op vakantie zijn in het gebied”, zegt de woordvoerder van de ANWB. “Maar dat leidt tot nu toe dus niet tot hulpvragen.” Bij SOS International, dat dit jaar eventuele hulpverlening aan Nederlanders in het buitenland coördineert, meldde zich alleen een Nederlander met een vraag over zijn annuleringsverzekering.

Formule 1-weekend in Italië afgelast

De Grote Prijs van Emilia-Romagna die komend weekend gereden zou worden is gecanceld. Dat heeft ook gevolgen voor speciale Formule 1-reizen. Zo heeft Sportreizen.com de reis afgeblazen, laat een woordvoerder weten aan ANP. “De reis is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen”, zegt hij. De organisatie heeft alle zeventig mensen die hadden geboekt voor dit weekend geïnformeerd. Ze hebben de optie gekregen om een vervangende Formule 1-reis te kiezen. “We wachten nog af of de race later dit seizoen nog wordt ingepland. Het kan zijn dat we er later alsnog naartoe gaan.” Als omboeken niet lukt, kunnen reizigers hun geld terug krijgen.

Lees ook:

Weerman Dennis Wilt over voorspellingen: ‘Het kan altijd ineens anders gaan’

Door: Redactie

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *