© MARC HERREMANS – MEDIAHUIS

Gent

Een hardnekkige recidivist kreeg maandag van de Gentse politierechter 18 maanden celstraf. De man heeft geen rijbewijs, kreeg een rijverbod, maar werd toch opnieuw betrapt door de politie.

Simon Dekaezemaker

De Bulgaar die in Gent woont werd al meermaals betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs, maar de man blijft volharden in die boosheid. In april vorig jaar veroordeeld de Gentse politierechter hem daardoor tot drie maanden rijverbod, maar ook dat lapte de man ook aan zijn laars.

De politie betrapte hem in Evergem met een te zwaar geladen aanhangwagen. De man werkt namelijk als bouwvakker. De agenten zetten hem aan de kant, maar de Bulgaar reed daarna toch door. Maandag moest hij zich hiervoor verantwoorden voor de Gentse politierechter.

Desastreus strafverleden

Volgens de man moest hij werken en reed hij daarom toch de wagen. De rechter had echter weinig gehoor naar zijn uitleg. “Welk deel verstaat u niet?”, sneerde de rechter hem toe. “Een vonnis leeft u na, rijden zonder rijbewijs kan niet. Weet u waar u niet meer kan rijden: in de cel.”

Door zijn “desastreus strafverleden” kreeg de man maandag van de politierechtbank daarom achttien maanden effectieve celstraf opgelegd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee jaar, moet hij alle proeven opnieuw afleggen en een boete van 4.000 euro betalen.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *