© pvs

Sint-Niklaas

De 19-jarige O.H. kreeg dinsdag van de voorzitter van de correctionele rechtbank in Dendermonde een celstraf van 10 maanden met uitstel opgelegd. Hij werd veroordeeld voor het stelen van parfum in Waasland Shopping.

Pieter Van Hecke

Op 8 maart van dit jaar werd de beklaagde door een klant in een parfumeriezaak betrapt op diefstal. Hij werd staande gehouden door veiligheidsagenten, maar gedroeg weerspannig. “Hij deelde een slag uit aan een van de agenten”, zei de procureur op het proces. De jongeman belandde na de feiten in de cel en werd aangeklaagd voor diefstal met geweld.

“De diefstal wordt niet betwist maar van geweld is geen sprake”, liet zijn advocaat optekenen. “Camerabeelden tonen aan dat hij rustig meewandelde, maar de agenten bleven aan zijn armen trekken. Hij kwam daardoor zelf ten val en incasseerde nog een slag van een van de agenten. Hij raakte gewond, maar deelde zelf geen klappen uit.”

De beklaagde die op het moment van de feiten dakloos was, zegt zijn leven te hebben gebeterd. “Als ik buitenkom, wil ik iets maken van mijn leven”, liet hij optekenen. De rechter was de jongeman goedgezind. Zij veroordeelde hem tot een celstraf van 10 maanden met uitstel.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *