Marc Windey diende klacht in tegen zijn ontslag als schepen, maar dat haalt niks. uit.© MWM

Eeklo

De klacht die Marc Windey indiende tegen zijn afzetting als schepen, is verworpen. Hij blijft dus schepen af, zijn opvolger Michel De Sutter mag blijven zitten.

Chris Thienpondt

De SMS-fractie, waar Windey deel van uitmaakt, had in februari een motie van wantrouwen ingediend tegen haar eigen schepen. Er was sprake van “een vertrouwensbreuk” na een aantal voorvallen. Op de gemeenteraad van 27 februari stemde de meerderheidscoalitie van SMS, N-VA en CD&V Windey weg uit het schepencollege. Michel De Sutter nam zijn plaats in.

Windey stapte naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, maar de Eerste Kamer geeft hem ongelijk en bevestigt dus het ontslag. “Het bezwaar is onontvankelijk en ongegrond, en wordt verworpen”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Het stadsbestuur is tevreden dat we over de hele lijn in het gelijk worden gesteld en dat de procedure perfect werd toegepast. Het stadsbestuur hoopt hiermee deze periode definitief achter zich te kunnen laten zodat we ons verder kunnen focussen op een goed en vernieuwend beleid ten dienste van de Eeklose bevolking.”

Marc Windey was woensdagavond niet bereikbaar.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *