© IF

Sint-Lievens-Houtem

In Hofkouter, aan de voetgangersdoorgang van parking Hofkouter naar het marktplein, kunnen sinds eind vorig jaar baasjes en hun trouwe viervoeters terecht in een afgesloten hondenlosloopweide. De groenzone van zo’n 300 m² werd omgetoverd tot een speel- en losloopzone met twee speeltunnels voor honden en zitbanken voor hun eigenaars.

Chris Bosseloo

“Honden zijn van nature sociale dieren. De hondenlosloopweide biedt een veilige en gezellige omgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en sociale contacten leggen”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Jan Van den Bossche (NH). “Honden worden nog te vaak losgelaten in de natuur en dat is geen goed idee. Veel mensen zijn bang van loslopende honden. Aangelijnd bescherm je bovendien je beste vriend tegen een gevecht met andere honden”, besluit de schepen.

Hondengedragstherapeute Annelies De Paep van Wablaf uit Bavegem werkte mee aan het ontwerp en de gedragscode van de losloopweide en vond dit een enorm cadeau. “Vanuit mijn ervaring is er nood aan meer en veilige buitenruimte voor honden waar ze niet aan de leiband hoeven, zeker in dorpskernen of gemeenten waar niet iedereen een tuin heeft”, voegt Annelies toe.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *