Wielrennen Nieuwelingen Vlaams kampioenschap in Elverdinge

In de massaspurt was Keppens veruit de sterkste.© VDB

Nieuw succes voor het Isorex Cycling Team op het Vlaams kampioenschap voor nieuwelingen in het West-Vlaamse Elverdinge. Bij de eerstejaars trok topfavoriet Mauro Keppens (Isorex CT) aan het langste eind. Kobe Van Der Vurst, ploegmakker van Keppens, moest in Arthur Van Den Boer zijn meerdere erkennen bij de tweedejaars, waar favoriet Thibaut Van Damme op de zesde plaats strandde.

Freddy De Geest

Bij de tweedejaars sprintte Ottergemnaar Kobe Van Der Vurst naar de tweede plaats. Tegen Arthur Van Den Boer was Van Der Vurst, zondag nog derde in de Herman Van Springel Diamond in Vorselaar, niet opgewassen. “Ik ben heel tevreden met de dichtste ereplaats”, vertelt Van Der Vurst na de huldiging. “Deze week was ik wat ziek en dus begon ik zonder verwachtingen aan het kampioenschap. Het zag er lange tijd naar uit dat een kopgroep met Senne Brys (Van Moer Logistics CT) en Lowie Baeck (Avia-Rudyco CT) aan boord zou voorop blijven. Bij het ingaan van de slotronde zagen we ze rijden en toen ging het snel. Bij het aansnijden van de sprint zat ik eerst iets te ver, maar ik kon een gat induiken en draaide als eerste de laatste rechte lijn in. Van Den Boer kwam er nog vlot over. Dit is een opsteker naar de Ronde van Vlaanderen toe. Hopelijk ben ik tegen dan volledig uitgeziekt”, voegt Van Der Vurst er nog aan toe.

Kobe Van Der Vurst (links) op het podium naast winnaar Arthur Van Den Boer en Yoram Knaepen.© VDB

Zevende zege voor Keppens

Na Van Den Boer en Van Der Vurst eindigde Yoram Knaepen op de derde plaats voor Briek Plasman, Tuur Verbeeck en Thibaut Van Damme. Bij de eerstejaars draaide het zoals verwacht uit op een pelotonsprint en daarin toonde Vlierzelenaar Mauro Keppens zich de snelste voor Kyano Cottignies, Jinze Joris, Bas Vandenbulcke en een duo van het Avia-Rudyco Cycling Team Giel De Nul en Dylan Van Den Berghe. “Het was een typisch kampioenschap met een paar schuchtere aanvallen”, zegt Keppens, die een zevende keer raak schoot dit seizoen. “Jinze Joris zette de sprint van ver in. Ik kwam pas uit zijn wiel op goed tweehonderd meter van de finish en won met een paar lengten voorsprong. Dit is een geweldige opsteker aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen. Mijn broer Cedric won vorig jaar de eerste editie. Cedric opvolgen zou mooi zijn, maar een gemakkelijke opdracht is het niet”, voegt de Vlaamse kampioen er nog aan toe.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *