De steekpartij speelde zich af in een van de cellen van de Mechelse gevangenis. De verwondingen van het slachtoffer vielen al bij al nog mee.© Joris Herregods

Mechelen, Heist-op-den-Berg

Een man uit Heist-op-den-Berg die een straf uitzat in de Mechelse gevangenis is opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag. Eind vorige week zou hij een celgenoot met een mes te lijf zijn gegaan. Het slachtoffer liep bij de aanval onder meer verwondingen aan de arm op.

Theo Derkinderen

Eind vorige week ontstond er een fikse schermutseling in een cel van de Mechelse gevangenis. Een Belgische man die een celstraf uitzat voor zedenfeiten kreeg het er aan de stok met een Roemeense man die was aangehouden voor een winkeldiefstal. Wat de aanleiding van het dispuut was, is nog niet helemaal duidelijk, maar de Heistenaar zou naar een klein mesje hebben gegrepen en ermee uitgehaald hebben richting de Roemeen. Het slachtoffer werd geraakt in de arm.

Omdat een van de partijen op de celdeur begon te bonken, kwamen cipiers een kijkje nemen en zagen ze wat er in de cel aan het gebeuren was. Zij konden de partijen van mekaar scheiden. De cipiers zouden wel gezien hebben hoe de Heistse man ook probeerde uit te halen in de richting van de halsstreek van het slachtoffer.

Een buitenbeeld van de Mechelse gevangenis.© MARC HERREMANS – MEDIAHUIS

Mogelijk was er een ruzie ontstaan over de afstandsbediening van het televisietoestel, maar dat kon voorlopig niet bevestigd worden.

Andere gevangenis

Na het voorval werd de zedendelinquent – die onlangs nog zes jaar cel opliep – voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid. Hij besliste om de man, die momenteel in strafuitvoering zit, aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. Er werd ook beslist om hem naar een andere gevangenis over te brengen. Dat wordt bevestigd door een bron binnen het gevangeniswezen.

De verwondingen van het slachtoffer vielen al bij al nog mee. Hij verscheen maandag, met een verband rond de arm, zelf voor de rechtbank op verdenking van een winkeldiefstal in de Inno in Mechelen. Samen met een kompaan had hij er een jasje en twee flesjes parfum Chanel N°5 gestolen. De Roemeen zit ondertussen al bijna twee maanden in voorhechtenis.

Mesje

Er wordt nu onderzocht hoe de verdachte van de steekpartij aan het mesje is geraakt en waarom het tijdens celcontroles nooit is aangetroffen. De Heistenaar zelf zou verklaren dat hij als eerste werd aangevallen door zijn celgenoot en zich alleen maar wou verdedigen. tdk

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *