Luc vulde zijn automaten voor het tweede jaar.© Filip Spoelders

Lint

Als bijenvriendelijke gemeente lanceert Lint dit voorjaar weer enkele activiteiten. ‘Lint Bloeit’ moet de zoemende populatie in de kijker zetten. Zelf iets doen voor de bijen kan bijvoorbeeld door bloemenzaden te gaan halen uit de automaat van imker Luc Van Geyte.

Filip Spoelders

Vanaf zaterdag 27 mei is de bijenvriendelijke fietsroute via de gemeentelijke website weer beschikbaar. Tot 31 augustus rijden de deelnemers vanuit Lint langs Boechout, Hove, Mortsel, Edegem en Kontich. Onderweg hangen er weetjesvragen aan plekken waar het goed vertoeven is voor de bijen.

Zelf voor een bijenvriendelijke tuin of weide zorgen, kan ook. Dankzij de bloemenzaden van Lints imker Luc Van Geyte. Hij heeft zijn automaten aan de Albrecht Rodenbachlaan opnieuw gevuld met een zadenmix van bloemen. “De bloemenmengsels zijn bedoeld om de voedseldiversiteit voor insecten in Lint en omgeving te vergroten. Sinds vorige zomer hangt de gele automaat voor ons huis en trekt hij vele bijenliefhebbers aan. De zadenmix kan je in je tuin, op je balkon of in een border zaaien om de bijen te helpen. Je levert zo eenkleine bijdrage tegen bijensterfte”, zegt Luc.

De zadenmix kost 50 cent terwijl een deel van de inkomsten naar het educatieve werk van Bee Savers in kinderdagverblijven en scholen gaat. Vorig jaar zorgde de actie van Luc Van Geyte ervoor dat Lint een oppervlakte van meer dan zeshonderd vierkante meter bijenvoer kon laten bloeien met bloemen.

Op woensdag 31 mei zullen de Lintse scholen in hetzelfde thema deelnemen aan een educatieve workshop.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *