Op de regenboogpolsbandjes staat de slogan: “In Herzele ben ik mezelf”.© IF

HERZELE

Naar aanleiding van IDAHOT hebben de Herzeelse leerlingen een regenboogpolsbandje gekregen met de slogan In Herzele ben ik mijzelf.

Pieter De Valkenaere

IDAHOT staat voor de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie en wordt op 17 mei gevierd omdat op die dag in 1990 homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten van de Wereldgezondheidsorganisatie werd geschrapt. Net zoals in veel andere gemeenten wordt die dag in Herzele de regenboogvlag gehesen. Dit jaar hebben de diensten Jeugd en Onderwijs en Gelijke Kansen de handen in elkaar geslagen om, samen met alle Herzeelse scholen, extra stil te staan bij (on)gelijkheid en (on)verdraagzaamheid.

“We hebben alle leerlingen een regenboogpolsbandje met de slogan In Herzele ben ik mezelf geschonken”, zeggen schepen van Jeugd en Onderwijs Benjamin Rogiers (Open VLD) en Hilde Van Impe (Open VLD). “We vragen om minstens op 17 mei dit polsbandje te dragen en even na te denken, al dan niet in klasverband, wat deze slogan voor hen betekent en hoe zij daarmee omgaan. Alle scholen kregen ook een nieuwe progress pride-vlag die de klassieke regenboogvlag vervangt. We hebben er ook een ludieke fotoactie aan gekoppeld waarbij we de klassen uitdagen om een kleurrijke en creatieve foto rond het thema te delen via de hastag #InHerzelebenikmijzelf. De winnende klas krijgt een regenboogontbijt op een unieke Herzeelse locatie.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *