Op het kruispunt moeten automobilisten een bochtje maken.© Dirk Vertommen

Mechelen

Tijdens de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 mei worden er asfalteringswerken uitgevoerd op het veelbesproken kruispunt van de Zwartzustersvest met de Liersesteenweg en Merodestraat in Mechelen. Er komt ook nieuwe belijning. Dat moet een einde maken aan de verwarrende en gevaarlijke situatie op het kruispunt.

Stijn Van de Sande

Sinds de tijdelijke herinrichting van de Mechelse vesten moeten automobilisten die van de Zwartzustersvest naar de Edgard Tinellaan rijden rekening houden met een bochtje. Die chicane ligt op het kruispunt van de vesten met de Liersesteenweg en de Frederik de Merodestraat. Omdat het wegdek in erg slechte staat is, blijft de belijning echter niet lang zichtbaar. Dat zorgt voor verwarrende en gevaarlijke situaties. Een nieuwe asfaltlaag moet daar een einde aan maken.

“Tijdens de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 mei wordt het kruispunt opnieuw geasfalteerd”, klinkt het bij de stad. “Op het nieuwe asfalt wordt ook een nieuwe belijning aangebracht die de inrichting van het kruispunt moet verduidelijken. Dat alles gebeurt in afwachting van de definitieve heraanleg van de vesten. Naast de asfalteringswerken wordt ook de lichtenregeling op het kruispunt opnieuw bekeken. Dat moet de veiligheid en de doorstroming optimaliseren.”

Tijdens de werkzaamheden wordt het kruispunt afgesloten voor alle verkeer van donderdag 20u tot vrijdag 6u. Er is ook geluidshinder mogelijk. Fietsers volgen een omleiding via de binnenstad of via de Frans Helsvest en Keldermansvest. Ook op het busverkeer is er een impact. De bussen van de lijnen 2, 5, 500 en 508 rijden tussen 20u en middernacht niet tot in de binnenstad. Ze rijden tot aan het station, waar reizigers kunnen overstappen op de centrumpendel naar de binnenstad.

Omleidingen

Ook voor automobilisten zijn er omleidingen voorzien. Zo wordt de Liersesteenweg doodlopend en moet er omgereden worden via de R6 en de Antwerpsesteenweg. De Zwartzustersvest wordt afgesloten vanaf de Keizerstraat. Doorgaand verkeer moet een omleiding volgen via de N15, de R6 en de Antwerpsesteenweg. De stad uitrijden via de Merodestraat is tijdelijk niet mogelijk en ook de Tinellaan wordt afgesloten tussen de Van Busleydenstraat en het kruispunt in kwestie. Parking Tinel blijft wel bereikbaar via het kruispunt met de N16 en Antwerpsesteenweg.

Als alles volgens plan kan verlopen, dan wordt het kruispunt tegen het begin van de ochtendspits opnieuw vrijgegeven.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *