Vorig jaar werd er ook al gewerkt aan het kruispunt.© kma

Malle

Vanaf maandag 22 mei vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van een aantal kruispunten in de regio Voorkempen. Ook het kruispunt van de Lierselei en de Herentalsebaan in Oostmalle wordt aangepakt.

Het wegdek van de kruispunten is aan een onderhoudsbeurt toe. In opdracht van AWV zal een aannemer de bovenste laag asfalt van het wegdek vernieuwen en vervolgens nieuwe wegmarkeringen aanbrengen. De werken aan de kruispunten worden steeds ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De aannemer werkt tussen 19u en 6.30u. Overdag, buiten deze werkuren, blijven de kruispunten volledig open en is er geen hinder voor het verkeer dat dan tijdelijk over de onderlaag van het wegdek rijdt.

Het kruispunt van de Lierselei (N14) en de Herentalsebaan (N153) in Oostmalle wordt drie nachten afgesloten, van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 mei. De werfzone omvat ook het stuk Lierselei tot aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg/Turnhoutsebaan (N12). Op de N12 blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk en ook de tak van de N14 richting Rijkevorsel blijft open. Verkeer van en naar Zoersel volgt een omleiding via de N12 en de N179 langs Westmalle. Verkeer van en naar Wechelderzande rijdt om via de N104 in Vlimmeren en de N12.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

www.wegenenverkeer.be/malle

 kma

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *