Het kruispunt aan De Toverboon is een van de knelpunten die de stad wil aanpakken.© svov

Dendermonde

Vier verkeersknelpunten in Dendermonde worden onder de loep genomen met als doel om op korte termijn een aantal oplossingen op het vlak van verkeersveiligheid te testen. Inwoners krijgen inspraak.

Stef Van Overstraeten

Het gaat om vier kruispunten in Dendermonde waar het verkeer een betere afwikkeling verdient: dat van de Kroonveldlaan met de Hullekenstraat en de Elsbosstraat, dat van de Burgemeester Potiaulaan met de Otterstraat, de Bareelstraat en de Pastoor Claeysstraat en dat van de Boonwijkstraat met de Robert Ramlotstraat, de Van Langenhovestraat en de Denderbellestraat aan Stedelijke Basisschool De Toverboon. Alle drie liggen die in Sint-Gillis.

Het vierde kruispunt ligt in Oudegem en is dat van de Hofstraat met de Onze Lieve Vrouwstraat en de Pastoor Justus de Harduynstraat aan de Harduynschool in Oudegem. Wat de oplossingen kunnen zijn, wordt samen met de inwoners bekeken. De stad werkt voor het inspraaktraject samen met het Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Voetgangersbeweging.

Via het digitale burgerparticipatieplatform Denk mee(r) voor Dendermonde! worden bewoners en andere mensen die geregeld langs die punten passeren, uitgenodigd om mee na te denken over mogelijke oplossingen. Wie daarbovenop graag meewerkt aan de uitwerking van de ideeën, is van harte welkom op de twee co-creatiesessies.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *