Club Brugge lijkt in de zomer nog maar eens op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Dat wordt zo al de zesde coach op twee jaar tijd, want sinds de zomer van 2021 passeerden Philippe Clement, Alfred Schreuder, Carl Hoefkens, Scott Parker en Rik De Mil de revue. Clement en Schreuder vertrokken daarbij wel op eigen initiatief, terwijl Hoefkens en Parker ontslagen werden.


In het geval van die eerste zullen ze daar in Brugge intussen misschien wel spijt van hebben. Op het moment dat Hoefkens ontslagen werd, stond Club immers binnen het bereik van zijn titelconcurrenten en het is pas daarna onder Parker dat ze helemaal weggezakt zijn. Zelf vindt Hoefkens in ieder geval dat hij heel weinig geduld gekregen heeft. “Een mooie tijd met een heel abrupt en bizar einde”, zo omschrijft hij zijn passage als hoofdcoach in MIDMID.

Eén moment is hem wel in negatieve zin bijgebleven. “Die thuiswedstrijd tegen Leuven, dat was een heel lastige. Als je 20 minuten voor tijd 1-0 voor staat en de supporters beginnen te fluiten, dat was voor mij heel confronterend”, herinnert Hoefkens zich. “Dat was wel een moment dat ik bizar vond. Je hebt dit seizoen utopische resultaten gehaald, die in het geheugen gegrift zouden moeten zijn. Dat het dan zo snel op die manier gekeerd is… Als je 20 minuten voor tijd begint te fluiten op spelers die zo’n resultaten neergezet hebben, op een moment dat je aan het winnen bent tegen Leuven, wat niet altijd evident is… Dan zit er iets niet juist.”
Van de hemel naar de hel
Hoefkens ging bij Club wel bijzonder snel van de hemel naar de hel, want hij wijst er zelf op dat er amper vier wedstrijden zaten tussen de laatste Champions League-match in Leverkusen en de partij tegen OHL, die zijn ontslag inluidde. Misschien hebben de supporters en het bestuur van Club zichzelf wat overschat na drie titels op een rij en de goede prestaties in de Champions League, waardoor ze dachten dat ze voortaan elke tegenstander in eigen land zouden domineren. Het ontslag van Hoefkens heeft de laatste maanden in ieder geval weinig beterschap gebracht…

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *