Nadat de RSCA Women zich dit seizoen opnieuw van de landstitel verzekerden, heeft Standard Femina donderdagavond beslag gelegd op de tweede grote prijs in het nationale damesvoetbal. De Rouches verzekerden zich immers van de beker door in de finale af te rekenen met KRC Genk Ladies: 3-0 na verlengingen. De finale was overigens goed voor een mooi record.Zo waren ruim 9000 toeschouwers naar Sclessin afgezakt om de eindstrijd bij te wonen. Dat is tot dusver het hoogste aantal supporters dat een dameswedstrijd bijwoonde in ons land. In de eerste helft kregen de aanwezigen echter niet het grootste spektakel te zien. Wel waren de beste kansen voor de thuisploeg. Onder meer Merkelbach kreeg de mogelijkheid om de score te openen, maar de eerste helft eindigde op een brilscore.

Penaltymisser in slot

Ook in de tweede periode waren de betere kansen voor de Rouches en diep in de extra tijd leken de Luikenaars zegezeker. Gelders wist immers een lichte strafschop af te dwingen. Kapitein Coutereels nam haar verantwoordelijkheid, maar trapte veel te zacht om de Genkse doelvrouw Van Seijst te kloppen. Verlengingen dus en daarin kon Standard wél toeslaan. Al kregen de Rouches daarbij een helpende hand: Camps werkte de bal onfortuinlijk in eigen doel.

Genk breekt volledig

Na die owngoal leek de veer bij de Limburgers helemaal gebroken. Van Eynde wist een goede tegenaanval netjes af te werken. Bij Genk was het daarvoor alles op alles zetten, maar de thuisploeg wist de vrijgekomen ruimte netjes uit te buiten. Uiteindelijk was het Jansen die de doodsteek toediende: 3-0-eindstand. En zo kon het Luikse feestje helemaal losbarsten …

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *