Disney haalt opgelucht adem, hun remake van The Little Mermaid staat momenteel op een niet onaardige Rotten Tomatoes-score.

Toegegeven, het is geen grote onderscheiding, maar nog steeds beter dan Indiana Jones 5 en zijn 49 procent. Disney heeft dringend een overwinning nodig. Niet alleen financieel, maar ook qua imago, want het zit hen de laatste tijd niet echt mee.

Helaas voor Disney lijkt de Chinese filmkijker niet echt wakker van te liggen van de felbesproken remake. De voorverkoop aan tickets in China heeft tot nu toe nog maar een schamele 12.000 euro opgebracht. Als deze desinteresse zich voorzet, kan het laagste opening ooit worden voor een Amerikaanse blockbuster in China.

Ondertussen komt er ook kritiek op de Chinese marketingcampagne van Ariel & co. Want we weten, als het aankomt op Chinees geld, gedraagt Disney zich steeds als een vis op het droge, ook al is het een zeemeermin.

De Chinese IMAX filmposter lijkt zo bewerkt te zijn dat de huidskleur van actrice Halle Bailey onmogelijk te herkennen is. Toeval? Niet echt, volgens de fans.

Zo kreeg Disney ten tijde van de release van The Force Awakens bakken kritiek, omdat ze op de Chinese filmposter de zwarte acteur John Boyega verkleind hadden zodat hij nauwelijks opviel. Ook moest de zwarte superheld Black Panther netjes zijn masker aanhouden op de Chinese versie van de poster.

Racisme tegen zwarte mensen zit namelijk diep in China. Aan de box-office voorspellingen te zien, heeft het verloochenen van hun eigen waardes opnieuw weinig uitgehaald.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *