Basketbal 1ste landelijke (V)

Hanne Mestdagh (rechts) ruilt Kortrijk Spurs voor SKT Ieper.© Bart Vandenbroucke

Het was een opvallend bericht dat donderdag op de sociale media van Basket SKT Ieper verscheen. Hanne Mestdagh (30), die afgelopen seizoen nog uitkwam voor Kortrijk Spurs in Top Division Women, verdedigt volgend seizoen de Ieperse kleuren in eerste landelijke.

Benoit Denoulet

De komst van de ex-Belgian Cat betekent een serieuze versterking voor Ieper. Voor Mestdagh zelf is het terugkeren naar de club waar het voor haar allemaal begon. “Ieper is en blijft mijn thuisstad. Ik heb hier m’n eigen stekje en woon hier graag. Ik begon hier op 5-jarige leeftijd te basketten. Ik doorliep alle jeugdreeksen en won alle mogelijke bekers. We speelden ook kampioen in eerste landelijke en mochten overgaan naar eerste nationale. De club heeft me altijd nauw aan het hart gelegen. Het voelt dus zeker en vast aan als thuiskomen voor mij.”

“Ik wou het liefst doorgaan als profspeelster, maar opnieuw verhuizen zag ik niet meer zitten”

Hanne Mestdagh

Voor Mestdagh brengt het ook een serieuze verandering met zich mee, want bij Ieper zal ze geen profspeelster meer zijn, wat ze een heel lange tijd wel was. “Ieper contacteerde me toen het nieuws bekendraakte dat Kortrijk Spurs de ambities van de vrouwenploeg zou gaan terugschroeven. Aanvankelijk was ik er in m’n hoofd nog niet klaar voor om een gewone job te gaan zoeken, ik wou het liefst doorgaan als profspeelster. Maar dat zou betekenen dat ik naar de andere kant van het land had moeten verhuizen of zelfs naar het buitenland. Na een goed jaar opnieuw in eigen stad gewoond te hebben, zag ik dat eigenlijk niet meer zitten. Uiteindelijk liet ik het idee Ieper nog wat rijpen en dacht ik ‘waarom ook niet?’. Momenteel ben ik aan de slag in een boekhoudkantoor in Ieper, ook in het kader van mijn studie accountancy en fiscaliteit waarvoor ik nog zo’n dertig studiepunten moet opnemen. Aanvankelijk was het een tijdelijk contract, maar ik zal een contractverlenging krijgen en ik moet mijn studies nog afwerken. Het zijn soms lange dagen, maar ook wel een leuke uitdaging.”

Titelfavoriet?

Werpt SKT Ieper zich nu al op tot dé titelfavoriet in eerste landelijke? “De ploeg heeft er een mooi seizoen opzitten, ondanks een mindere start, en veroverde onlangs de Beker van West-Vlaanderen. Ik denk dat we volgend seizoen minstens even goed moeten doen. Sien Devliegher zal het begin van het seizoen missen door zwangerschap en Loes Breughe trekt drie maanden op reis, maar er is genoeg kwaliteit om iets moois neer te zetten.”

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *