De Challenger Pro League zal volgend seizoen er helemaal anders uitzien. Voor de beloftenploegen in de reeks is er wel een drastische verandering.

De Challenger Pro League telt vanaf volgend seizoen 16 ploegen. Onder hen met Club NXT, RSCA Futures, Jong Genk en SL16 FC ook vier beloftenploegen van eersteklassers.

Met het uitzenden van hun wedstrijden was er echter wel een probleem. Eleven Sports weigerde de productiekosten te betalen, omdat bij het afsluiten van het televisiecontract niet voor deze beloftenteams betaald werd.

Afgelopen seizoen droegen de moederclubs van de beloftenteams de kosten voor het uitzenden van de thuiswedstrijden, maar volgend seizoen willen ze dat niet meer doen. Volgens Sudpresse is er door de Pro League en Eleven Sports een oplossing gemaakt.

De thuiswedstrijden van de beloftenploegen zullen niet meer uitgezonden worden. Dat wil zeggen dat fans van de niet-beloftenploegen in de reeks volgend jaar maar liefst vier uitwedstrijden van hun ploeg niet op televisie kunnen volgen.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *