Liverpool staat voor de wedstrijden van de waarheid in de Premier League. The Reds jagen op de vierde plek van Manchester United (al hebben die een wedstrijd minder gespeeld) maar die inhaalrace vatten ze aan zonder trainer Jürgen Klopp.


Klopp werd zopas door de FA geschorst voor twee wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) vanwege wangedrag in de wedstrijd tegen Tottenham, die Liverpool trouwens met 4-3 won na een knotsgekke slotfase. De Duitser ging echter stevig over de schreef, vooral in zijn interview na de wedstrijd.

Voorgeschiedenis met hem

Scheidsrechter Tierney moest het stevig ontgelden. “We hebben een geschiedenis met hem”, zo begon de Duitser nog rustig. “Ik weet niet wat hij tegen ons heeft. Hij zegt dat er niets speelt, maar daar geloof ik helemaal niets van. Ik begrijp niet hoe hij naar mij kijkt. Hoe ik het winnende doelpunt vierde was niet nodig, maar wat hij daarna tegen mij zei toen ik geel kreeg was ook niet bepaald goed te noemen.” Klopp rende bij de 4-3 van Diogo Jota in blessuretijd richting de vierde official John Brooks en stond opzichtig in diens gezicht te juichen.

In Engeland lachen ze alvast niet met kritiek op de refs. De FA haalde in zijn betoog aan dat Klopp regels schond die ‘partijdigheid impliceren, de integriteit van de scheidsrechter in twijfel trekken, persoonlijk en kwetsend zijn en het voetbal in diskrediet brengen’. De Engelse voetbalbond schaart de woorden van de Liverpool-manager onder de noemer ‘ongewenst gedrag’. Tegen Southampton op de slotspeeldag mag hij terug plaatsnemen op de bank, The Reds staan momenteel één punt achter op United (met een wedstrijd meer gespeeld).

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *