Archiefbeeld.© ROBIN UTRECHT

Beersel / Halle / Sint-Pieters-Leeuw

In de politiezone Zennevallei (Beersel / Halle / Sint-Pieters-Leeuw) speelden de afgelopen twee dagen 37 bestuurders hun rijbewijs kwijt nadat ze betrapt werden met hun gsm in de hand.

Joost Van Liefferinge

De bestuurders leveren hun rijbewijs in eerste instantie voor acht dagen in en zullen zich in september moeten verantwoorden voor de politierechtbank in Halle. Daar riskeren ze een geldboete van 240 tot 4.000 euro en een intrekking van het rijbewijs van 8 dagen tot 5 jaar.

Eén bestuurder werd bovendien betrapt op rijden spijts verval en nog eens zonder verzekering. Het voertuig werd getakeld. Een andere bestuurder bleek ook onder invloed van alcohol.

Uitzonderlijk

Bestuurders die al gsm’end betrapt worden, komen er doorgaans van af met een geldboete. Maar afgelopen woensdag en donderdag hield de politie de derde nationale actie tegen afleiding achter het stuur. In kader van die campagne gaf de procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde de politiezones de toestemming betrapte bestuurders onmiddellijk in te trekken voor een duur van 8 dagen. Een boodschap waarop de inspecteurs van de zone Zennevallei gretig ingingen.

Lees ook: Afleiding achter het stuur: betrapte bestuurders in Halle-Vilvoorde zullen voor politierechtbank verschijnen

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *