© pvs

Ninove

Een brandstichter werd dinsdag door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een celstraf van drie maanden. Hij werd aangeklaagd voor twee branden op evenveel dagen in Ninove.

Pieter Van Hecke

In de leegstaande feestzaal Kellenhof aan de Edingsesteenweg in Ninove brak op 30 november 2022 brand uit. Een dag later brak op diezelfde locatie opnieuw brand uit. Deze keer stond een mobilhome op de parking van de feestzaal in lichterlaaie. Als snel kwam J.I. in het vizier. Hij was eigenaar van de mobilhome en werd de dag voordien ook betrapt in het brandende gebouw. Hij raakte daar bovendien ook als enige gewond.

Nalatigheid

Over de oorzaak van de branden heerst tot op vandaag nog onduidelijkheid. Deskundigen stellen dat een gasvuur de brand in de leegstaande feestzaal veroorzaakte. Volgens de advocaat van de beklaagde was de oorzaak elders te zoeken. “Mijn client had het koud en wou een vuurtje maken in de open haard. Een zetel stond echter te dicht en vatte vuur. De brand was dus accidenteel”, zei hij op het proces. Ook de brand in de mobilhome weet de advocaat aan grove “nalatigheid”.

Zelf pleit de man onschuldig. “Ik heb geen brand gesticht. Waarom zou ik dat doen? Ik was niet verzekerd en had net 3.000 euro geïnvesteerd in de wagen. Ik ben alles kwijt”, zei hij op zijn proces. Dinsdag werd de man door de rechtbank schuldig verklaard. Er werd hem weliswaar een mildere straf opgelegd dan initieel geëist door het openbaar ministerie. Hij kreeg drie maanden cel in plaats van de gevraagde achttien maanden.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *