Op de begraafplaats in het centrum van Lille starten in juni werkzaamheden.© RR

Lille

Het gemeentebestuur van Lille start in juni met werkzaamheden op de begraafplaats van Lille. De gemeente creëert meer ruimte en breidt het urnenveld uit met tweehonderd extra plaatsen.

De begraafplaats in het centrum van Lille kampt al geruime tijd met plaatsgebrek. De gemeente wil meer plaats bijmaken door de begraafplaats anders in te richten.

“Op het urnenveld komen tweehonderd extra plaatsen. We vergroten de strooiweide door ze te verplaatsen naar een andere locatie. De graszoden en gedenkzuil verhuizen mee. De columbariumwand wordt verplaatst”, zegt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester en schepen van Begraafplaatsen in Lille. “Aan de hoofdingang komt een nieuw afscheidsgebouw met overdekte afscheidsplaats.
De begraafplaats wordt ook groener en beter toegankelijk. We leggen extra paden aan die onderhoudsvriendelijker en beter beloopbaar zijn, en de hoofdpaden worden vernieuwd.”

Op het kerkhof komt er ook meer beplanting en enkele zitbanken. Aan de waterpunten installeert de gemeente ook een uitleensysteem voor gieters. Voor oud-strijders uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog verschijnt een nieuw monument.

Om plaats te maken voor het nieuwe groen, worden eigen aanplantingen en verhardingen rond de graven verwijderd. Familieleden die dit graag zelf verwijderen, kunnen dit doen voor juni. 

Als alles op schema verloopt, zijn de werkzaamheden klaar tegen eind 2023. De begraafplaats blijft toegankelijk via de zij-ingang aan het woonzorgcentrum Lindelo, maar wordt af en toe gesloten om veiligheidsredenen. (bvdl)

  

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *