Een 20-jarige Nederlander stond terecht voor bankkaartfraude bij een oudere vrouw uit Turnhout.© Belga

Turnhout

Een 20-jarige man uit het Nederlandse Amsterdam stond vrijdag in Turnhout terecht voor knipkaartfraude. De jongeman maakte van een oudere vrouw in Turnhout een bankkaart en haar pincode afhandig en haalde daarmee 600 euro van haar rekening.

Bart Van den Langenbergh

De Nederlander Glenn P. (20) moest zich als zogenaamde bankkaartknipper voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden. “Dergelijke kaartjeknippers opereren vaak vanuit organisaties uit Nederland en viseren meestal oudere mensen”, zei de openbare aanklager. “Ze maken hen wijs dat er iets mis is met hun bankrekening en sturen iemand aan huis langs. Die oplichter ontfutstelt de bankkaart en ook de pincode. Daarna gaan ze aan de haal met hun zuurverdiende spaarcenten. P. kon eerder dit jaar bij deze vrouw 600 euro van haar rekening halen.”

De politie kon de Nederlander opsporen via de nummerplaat van zijn auto. Sindsdien verblijft hij in voorhechtenis. De twintiger riskeert een effectieve gevangenisstraf van een jaar en een boete. De verdediging vroeg om de effectieve celstraf te beperken tot de periode van de voorhechtenis. Glenn P. bleef ook beweren dat hij de bankkaart had gekregen en niet zelf bij het slachtoffer was langs geweest. Maar de vrouw bevestigde op de rechtbank dat de beklaagde wel degelijk de persoon was die bij haar aan de deur stond. “Hij werd uitgestuurd door andere personen”, zei zijn raadsman, meester Jeroen Vandenberk. De rechtbank velt een vonnis op 9 juni.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *